вівторок, 5 січня 2021 р.

Всеукраїнський конкурс «Я – Людина!»

З 15 по 22 листопада учні нашої школи взяли участь у Всеукраїнському конкурсі «Я – Людина!».
Метою конкурсу є популяризація знань про нашу планету, про її різноманітність, знайомство молоді із звичаями, традиціями, цінностями, досягненнями та невдачами цивілізацій та народів світу для формування толерантного ставлення до відмінностей, які нас оточують. Конкурс покликаний ознайомити учнів з цікавими фактами, явищами, подіями та місцями на планеті Земля.
Саме з метою вказати на різноманітність, й запроваджено цей конкурс. 

Конкурс був приурочений до кількох подій: 
1. Міжнародний День толерантності, як прояв бажання прогресивних людей планети Земля захистити демократичні цінності, права та свободи, можливість відстоювати свої погляди та переконання, вберегти одних від несправедливості та агресії з боку інших. 
2. День Гідності та Свободи, як свято, яке встановлене Президентом України П. Порошенком 13 листопада 2014 року «з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…» 
3. Закон України № 2657-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)", більш відомий в скороченій версії назви: "Закон щодо протидії булінгу". 

За результатами конкурсу всі вісім учнів стали призерами: чотири перших та чотири других місця.

Немає коментарів:

Дописати коментар